top of page
  • Writer's pictureБЕКИ

24-ти МАЙ В ДВОРА НА КИРИЛИЦАТА

Updated: Jul 5, 2021


В деня на светите братя Кирил и Методий ние, българите, честваме буквите си – основата на всяко знание, култура и напредък. На светлия празник бяхме в Двора на кирилицата, в старата столица Плиска, сред официалните лица и родолюбивите хора.


Роман Стоянов, основател на Българо-еврейския културен институт, поднася венец пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.В Меморандума за сътрудничество между Българо-еврейския културен институт и Двора на кирилицата Роман Стоянов и Карен Алексанян се договориха да работят съвместно за популяризиране на българската история и култура сред младите хораКарен Алексанян връчва на Роман Стоянов символичен „Огън на Знанието“


„Както буквите изграждат слова, а словата – писменост, знания и култура, така и ние, хората, със своите постъпки изграждаме мисли, чувства и представи за времето, в което живеем. От нашите действия днес зависи как ще бъдем запомнени. Затова трябва не само да почитаме великите дела на предците си, но и с постъпките си непрекъснато да пазим и развиваме доброто, което са ни завещали“, каза Роман Стоянов.

19 views0 comments
bottom of page